Wat is Textape

Textape is een kwalitatief zeer goede elastische therapeutische (kinesiology) tape. De tape is gemaakt van elastisch katoen en heeft een hypoallergene lijmlaag. De lijm geeft nagenoeg geen allergische reacties. Textape is daardoor een goed alternatief als een patiënt allergisch reageert op andere elastische tapes.

 

Meer dan sport alleen

Doel van Textape is het stimuleren van de lichaamseigen drang tot genezen. Er zijn geen medicinale bestanddelen toegevoegd. De snelle pijnver­mindering na het aanbrengen van de tape doet dit vaak wel vermoeden.

Bekend is het gebruik van elastische tape in de sport. Maar Textape blijkt ook bij de behandeling van lymfoedeem een effectieve toevoeging. Het op de juiste manier aanbrengen van Textape door een gespecialiseerd therapeut(e) is een goede aanvulling op de behandeling.

Ook littekens reageren goed op de behandeling met deze elastische tape. Daarnaast kan de tape een preventieve of therapeutische toevoeging zijn bij de behandeling van bijvoorbeeld CANS/ MSD (arm-, nek- en schouderklachten), artrose en whiplash.

 

enkel tapen 

 

Grote luchtdoorlaatbaarheid 

Textape+ kan 5 tot 7 dagen blijven zitten. Dit komt doordat de lijmlaag in golvende stroken op de tape is aangebracht. Hierdoor is de luchtdoorlaatbaarheid groot. 
De unieke plaklaag zorgt er ook voor dat u de tape eenvoudig kunt aanbrengen en verwijderen. 

 

Rekbaarheid 

Over de lijmlaag ligt een geweven raster van draden. Deze draden bestaan in de lengte uit elastische vezels en in de breedte uit niet-elastische vezels. De tape is daardoor al­leen in de lengte rekbaar. En wel tot 140 procent, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. 

Textape+ is met circa 10 procent rek om de spoel gewonden. De tape krimpt nadat het op de huid is aangebracht. 

VERZENDEN

Bestellingen worden verzonden op maandag, woensdag en vrijdag. Bestellingen die op deze dagen vóór 15:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. 


VERZENDKOSTEN

Bestellingen boven de € 135,- worden gratis verzonden.

Nederland: € 6,95 voor bestellingen tot € 135,- (incl. BTW).
Buitenland: Binnen EU: € 14,50 voor bestellingen tot € 135,- (incl. BTW).

Alle prijzen incl. 6% BTW.


KWANTUMKORTING

Wordt berekend over het totaal aantal rollen, elke combinatie mogelijk:

Totaal aantal rollen
Korting
1 - 30 -
31 - 60   5%
61 - 90 10%
90 - 120 15% 

WIJ ACCEPTEREN

we accept