Hoe werkt Textape

Elastisch tapen is gebaseerd op het inzicht dat bewegen essentieel is om gezond te blijven en van blessures te herstellen. Het plakken van Textape, via de juiste techniek, op aangedane spieren, pezen, huid of lymfebanen ondersteunt, beschermt of prikkelt (al naar gelang de indicatie) de aangedane weefsels. Hierdoor verbeteren de functionaliteit en mobiliteit en is normaal bewegen mogelijk. Dit bewegen activeert op zijn beurt weer het lichaamseigen herstelproces.

 

Pijnvermindering en bewegingsvrijheid

Elastisch tapen benut de elasticiteit van de tape ten opzichte van de rekbaarheid van de huid. Door spieren of gewrichten in gestrekte positie te brengen, rekt de huid op. Textape wordt vervolgens met de gewenste rek op de huid aange­bracht. Wanneer het lichaamsdeel teruggaat in zijn neutrale uitgangshouding, en door de mechanische ‘krimpende’ werking van de elastische tape, wordt de huid iets opgetild en ontstaan er welvingen. 

Hierdoor komt er meer ruimte in het gebied van de onderhuid, waar allerlei (afferente en effente) receptoren en haar-, bloed- en lymfevaatjes liggen. De circulatie verbetert en de pijnlijke druk in de huidlagen en spieren vermindert. De patiënt ervaart na het tapen dan ook direct minder pijn en meer bewegingsvrijheid. 

 

Tekeningen textape 

 

Dat is direct ook het grote verschil tussen niet-elastische sporttape en Textape.  Sporttape is gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt echter tot drukverhoging. Textape is daarentegen gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimule­ring van een correcte beweging.

VERZENDEN

Bestellingen worden verzonden op maandag, woensdag en vrijdag. Bestellingen die op deze dagen vóór 15:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. 


VERZENDKOSTEN

Bestellingen boven de € 135,- worden gratis verzonden.

Nederland: € 6,95 voor bestellingen tot € 135,- (incl. BTW).
Buitenland: Binnen EU: € 14,50 voor bestellingen tot € 135,- (incl. BTW).

Alle prijzen incl. 6% BTW.


KWANTUMKORTING

Wordt berekend over het totaal aantal rollen, elke combinatie mogelijk:

Totaal aantal rollen
Korting
1 - 30 -
31 - 60   5%
61 - 90 10%
90 - 120 15% 

WIJ ACCEPTEREN

we accept